DNB-rådgivernes beste råd for kjøp i usikre tider

DNB tilbyr gebyrfri avdragsfrihet på boliglån. Et viktig tiltak i en vanskelig situasjon, mener DNBs rådgivere.

I dagens situasjon er det mange som ser til DNB for råd. Spørsmål om alt fra sparing til kjøp og salg av bolig er oppe på blokken. Kundene vet nemlig ikke hvilke spilleregler som gjelder, nå som hverdagen er snudd på hodet. DNB sine dyktige rådgivere gir individuelle vurderinger basert på kundens økonomi, tidshorisont og betjeningsevne. For å være ekstra tilstede for kundene i en vanskelig situasjon, har DNB prøvd å finne løsninger som kan være med på å betrygge oss i denne uforutsigbare tiden. Avdragsfrihet er en av dem. 

– Torsdag 12.mars informerte vi om at vi tilbyr gebyrfri avdragsfrihet på boliglån og billån til alle kunder som er rammet av koronakrisen. Et slikt tiltak gjør at man kan betale ned på kun renter og gebyrer, uten å måtte nedbetale selve lånet. Et viktig tiltak i en vanskelig situasjon, forklarer Jan Egeland, rådgiver i DNB. 

 – Ikke la regningene hope seg opp 

Om man planlegger kjøp i usikre tider er det også viktig å vite at man har full oversikt over egen økonomi. Hvilke grep og endringer man skal gjøre, kommer nemlig an på om du er permittert, og eventuelt hvor lenge du skal være det. 

– Hva bruker du penger på? Gå gjennom kontoutskriftene for de to siste månedene. Så finner du ut av hvor du kan kutte. Behold i første omgang kun de mest nødvendige utgiftene for å se om økonomien går rundt ved et eventuelt inntektsfall. 

Det kan også være lurt å utsette regninger. Her vil det være en fordel å utsette regningene med lavest rente først. DNB opplyser om at man kan utsette studielånet hele 36 ganger. Og i tillegg til avdragsfriheten på bolig- og billånet, vil man kunne kontakte levrandørene for utsetting av andre regninger.

– Bare ikke la regningene hope seg opp, understreker Egeland. 

 

Om finansieringsløsningen i START Sandsli 

 

Få full oversikt

Videre anbefaler den erfarne DNB-rådgiveren å sette opp et ordentlig budsjett. Dette gjøres etter at man har fått full oversikt over inntekt og utgifter. 

– Og hvis du ikke allerede har en bufferkonto, så ville jeg laget rom for det i budsjettet. Med en buffer er man mer rustet i urolige tider, avslutter Egeland.

DNB råder deg altså til å: 

  • Få oversikt over økonomien din

– Hva bruker du penger på? Gå gjennom kontoutskriftene dine.

  • Kutt ned

– Finn ut hvilke utgifter du kan kutte.

  • Utsett regninger (dersom du har behov for det)

– Utsett regningene med lavest rente først.

  • Sett opp budsjett 

 – Lag en oversikt over utgifter og inntekt.

  • Lag en buffer

– Lag rom i budsjettet til å ha oppsparte penger i bakhånd.

Om boligprosjektet

Om finansieringsløsningen i START Sandsli 

 

Relaterte artikler

  1. Mange vil gjøre trygge investeringer: Er nybygg den nye løsningen?

    Nøkkeltall fra DNB Eiendom viser at boligmarkedet klarer seg langt bedre enn fryktet. Spesielt er det stor interesse for nybygg. Leilighetene i START Sandsli står ferdig i første kvartal av 2021, noe som kan bidra til at man får kjøpt seg både tid og ny leilighet.

    Les mer
Kart

Meld din interesse

Kontakt megler