Mange vil gjøre trygge investeringer: Er nybygg den nye løsningen?

Nøkkeltall fra DNB Eiendom viser at boligmarkedet klarer seg langt bedre enn fryktet. Spesielt er det stor interesse for nybygg. Leilighetene i START Sandsli står ferdig i første kvartal av 2021, noe som kan bidra til at man får kjøpt seg både tid og ny leilighet.

Den siste uken har vi sett tall som signaliserer at boligmarkedet har klart seg langt bedre enn først antatt. Som de fleste andre bransjer er boligmarkedet berørt, men så langt er det en mildt smittet corona-pasient vi ser, ifølge Una Thorsen i DNB Eiendom. 

– Foreløpig er det snakk om milde symptomer. Tallene fra den siste uken viser at pasienten er oppe og går. Sammenlignet med samme helg i 2019 hadde vi i DNB Eiendom 11% flere visninger, 17% færre salg og 37 % færre befaringer. Det er sterke tall med tanke på situasjonen vi er i for øyeblikket, forklarer Thoresen.

Og nettopp til tross for situasjonen vi alle står i for øyeblikket har aktivitetsnivået gått over all forventning. Allerede i forrige uke så man en positiv endring. Boligmarkedet har tilpasset seg dagens situasjon med en ny vri på fellesvisninger, som nå gjøres på sosiale strømmetjenester som Skype og Teams. Det er derfor fortsatt mulig å få private visninger på tomten.

– For å redusere spredning av coronaviruset, har vi også valgt å ikke håndhilse på visning, men heller møte deg med et smil og et vennlig nikk, forklarer Thoresen.

Interessant med nybygg

Også på DNBs nyboligprosjekter ser man god aktivitet. Interessentene her får i større grad enn andre mulighet til å avvente dagens situasjon. Det er nemlig mange fordeler med å kjøpe nybygg som står ferdig frem i tid. I START Sandsli vil ikke innflytting skje før i første kvartal av 2021. Sannsynligheten for at man har mer oversikt over dagens situasjon på det tidspunktet er stor. 

– Forventningen til kundene er at man vil være tilbake til normalen innen det er klart for innflytting. Mange ser nettopp dette som en betryggende faktor, som kan gjøre det ekstra interessant å kjøpe nybygg.

 

Les mer om boligprosjektet

Til boligvelgeren

 

DNB Eiendom viser til flere faktorer som peker på at boligmarkedet går som det skal:

 • Megleraktiviteten med befaringer, visninger og salg har tatt seg opp igjen
 • Boligene selges til rundt prisantydning og som regel til normale priser.
 • Omsetningshastigheten holder seg stabil.
 • Ferskvare og leiligheter er det som går raskest. 

Markedet viser seg solid

Det er fortsatt for tidlig å friskmelde boligmarkedet. Vi står i dag overfor en alvorlig økonomisk krise, men samtidig er det viktig å vise tallene som tyder på aktiviteten har tatt seg opp igjen. 

– DNB viste 900 eiendommer i uke 14 opp mot 945 i 2019. Så boligmarkedet fungerer og kjøperne er der, fastslår Una Helen Thoresen.

Hun får støtte fra sjef i DNB Eiendom Terje Bruaas.

– Coronaviruset har satt sitt preg på boligmarkedet, men så langt har markedet vist seg som solid, avslutter Buraas.

 

Kontakt megler 

Relaterte artikler

 1. Slik får du råd til drømmeleiligheten i START Sandsli

  Hvorfor leie når du kan eie? Med God start bolig er du ikke avhengig av økonomisk hjelp fra foreldre til å komme deg inn på boligmarkedet, noe som gjør dette til en unik sjanse for førstegangskjøpere.

  Les mer
 2. Livet på Sandsli

  Til tross for at en befinner seg utenfor sentrum, ligger START Sandsli midt i smørøyet for en aktiv, sosial og urban livsstil.

  Les mer
 3. Se drømmeboligen bli virkelig på nett

  Kjøper du leilighet i START Sandsli kan du følge med på webkamera mens din nye drømmeleilighet tar form. I mellomtiden lover megler Thor Kristian Johannessen tett oppfølging, jevnlige oppdateringer og mange muligheter til å sette eget preg på leiligheten.

  Les mer
Kart

Meld din interesse

Kontakt megler