Slik kan du utnytte den lave renten nå

Rekordlav styringsrente åpner opp nye dører. Bankene er på tilbudssiden, og boligdrømmen er kanskje nærmere enn du tror.

Styringsrenten påvirker hvor mye bankene må betale for å hente inn pengene de i neste omgang skal låne bort til sine kunder. Som en konsekvens av koronavirusets påvirkning på norsk økonomi, har Norges bank valgt å sette ned styringsrenten i hele tre omganger. Siste gangen ble den satt ned til null. Det er rekordlavt for Norge. Og flere land i Europa gjør det samme. 

Når styringsrenten settes ned, kan også alle bankene sette ned sin rentesats ovenfor sine kunder. 

– Det kommer meg og deg til gode at lånekostnaden reduseres, for det betyr at vi skal betale mindre renter hver måned, forklarer Thor Kristian Johannessen i DNB Eiendom.

DNB-rådgivernes beste råd for kjøp i usikre tider

Derfor bør du slå til nå

Det har vært bekymring for hvordan boligmarkedet påvirkes av den spesielle situasjonen vi står i. Mens arbeidsledigheten i Norge er på vei ned igjen, overrasker aktiviteten i boligmarkedet ekspertene. Kan det være ekstra gunstig å virkeliggjøre boligdrømmen  nå, med den lave renten vi ser i dag?

– Det er stor sannsynlighet for at det kan være ekstra gunstig å slå til nå mens renten er lav. Det vil også kunne bli rimeligere å eie enn å leie, og det er jo hyggeligere å betale ned på sitt eget lån enn huseier sitt. 

Han oppfordrer alle som vurderer å kjøpe, til å ta en prat med noen i DNB. 

– Snakk med oss dersom du ønsker å vite mer om finansiering, eller de mange fordelene ved å eie bolig. Spesielt en helt ny bolig, uten skjulte feil og mangler. 

Det er mulig at boligprisene kan stige i tiden som kommer. Spesielt hvis utviklere venter med å lansere nye boligprosjekter. Færre boliger på markedet, kan gi økt press på de som ligger ute for salg. Fordelen med å kjøpe nybygg er at er at prisen låses i det du kjøper. Dette til tross for at utvikler kan velge å heve prisen på boliger som fortsatt ligger ute for salg. Men bare frem til kjøp. 

– Er boligen kjøpt, er prisen endelig.

Meld din interesse

Mange vil gjøre trygge investeringer: Er nybygg den nye løsningen?

Eget lån for nybygg

For deg som vurderer å kjøpe ny bolig, kan det være kjekt å vite at DNB tilbyr “Nybygg-lånet.” Med dette lånet er du sikret bankens beste rente den dagen lånet skal utbetales. Med denne ordningen slipper du å undre deg over hvilken rente du tilbys, for du vet at du får den beste renten som DNB tilbyr sine kunder. 

Om du fortsatt ikke skulle være fornøyd med renten kan det lønne seg å:

  • Innhente tilbud på lån fra flere banker, slik kan du sammenligne og gå for den beste totalpakken.
  • Dersom du allerede har lån, ta kontakt med banken for å forhandle. Kan betingelsene forbedres?

 

Om boligprosjektet

Om finansieringsløsningen

 

 

Kart

Meld din interesse

Kontakt megler